Směs pro výrobu bezlepkového jemného pečiva z kynutého těsta
složení: bezlepkový pšeničný škrob, bramborový škrob, zahušťovadlo ( e 464, e 415 ), sušený vaječný bílek, psyllium, emulgátor ( e471, e322 - sójový lecitin ), přírodní aroma - bourbon vanilkka, přírodní citronové aroma, barvivo (e160 a )
receptura na mazanec bez lepku na 1 ks mazance
tato směs: 333 g, cukr krupice 100 g, jedno vejce celé, máslo 70 g, 25 g droždí, voda 170 g
vše smíchejte - vodu použijte vlažnou, vypracujte těsto. Můžete přidat rozinky, kandované ovoce, alginát. Nechte krátce odležet. Vložte do vymazané formy nebo zpracujte do tvaru mazance a položte na plech s pečícícm papírem. Na teplém místě pod utěrkou nechte kynout nejméně 50 minut. Po celou dobu pečení nechte v troubě hrnek s vodou k vytvoření páry.
podle stejné receptury můžete péct i v domácí pekárně na program: sladké pečivo.
z jedné směsi uděláte 3 mazance o hmotnosti cca 700 g
doporučená teplota pečení je 160 -170 stupňů
doba pečení cca 60 minut
hmotnost směsi v balení je 1 kg
směs je vhodná na mazance, vánočky, sladké bochánky a koláče.
.