Směs pro přípravu vanilkové krému za studena, slouží jako náhrada pudinku a používá se i jako náplň do pečených výrobků, náhrada pudinku pro přípravu máslových a žloutkových krémů do smažených, pečených těst a všude tam kde používáte vanilkový krém. Jeho jemnou a velmi lahodnou chuť mu dodává mléko a sušený kokosový tuk. jeho chuť je zároveň velmi přirozená, stejně jako jeho barva. Topcream je cukrářský delikátní krém, kterým můžete plnit celou řadu zákusků, dezertů, ale třeba i pohárků. z topcreamu vyrobíte úžasný sametový bavorský i klasický žloutkový krém. Vyniká rovněž výbornou stabilitou. Jeho pomocí vytvoříte krásnou, ostrou konturu. Je vhodný i na zamrazení. Základní receptura:
topcream 500 g
voda 1500 g
postup:
do topcreamu vlijete za stálého míchání metlou celé množství vody (teplota cca 17°c). Hmotu vymícháme do hladka (cca 2 minuty) a necháme 10 minut odstát. Poté šleháme cca 10 - 15 minut, záleží na požadované tuhosti hmoty. Hotová hmota je připravena k okamžitému použití, nebo ji lze smíchat se šlehačkou, máslem či margarínem (bavorský či tukový krém).
.